Синът на ексминистър разпитван по дело за крадена кола
Синът на ексминистър разпитван по дело за крадена кола / Sofia Photo Agency

Александър Сталийски-младши, син на ексвоенния ни министър Сталийски в правителството на Филип Димитров, е разпитван като основен свидетел по дело за нелегален внос на краден от Западна Европа автомобил „Ауди” А6 през ГКПП - Кулата.

Наказателният процес се води в Окръжен съд - Благоевград срещу митническите инспектори, които са родом от Петрич, Георги Коларов и Филчо Галев. Съпроцесник, с обвинение вещно укривателство, е столичанинът Виктор Петров, който е служител в управлявана от Александър Сталийски автомивка в София. Преди месеци подчиненият на Сталийски-младши, Виктор Петров, бил изпратен, но от кого не се разбра в съдебната зала, да регистрира в КАТ скъпоструващия автомобил „Ауди”.

При извършена проверка в масивите на специализираните служби станало ясно, че колата е крадена и с фалшиви документи била внесена нелегално през ГКПП - Кулата. Митническите служители, извършили престъпление по служба, Георги Коларов и Филчо Галев очакват присъда и временно са отстранени от митническия пункт.

Делото срещу тримата подсъдими не може да приключи, тъй като за всяко заседание се разболява по някой от тях. Така стана и днес. Болен този път е подчиненият на Александър Сталийски, Виктор Петров.