Синът на Дянков пострада при игра, състоянието му е стабилно
Синът на Дянков пострада при игра, състоянието му е стабилно / снимка: Sofia Photo Agency
Синът на Дянков пострада при игра, състоянието му е стабилно
24956
Синът на Дянков пострада при игра, състоянието му е стабилно
  • Синът на Дянков пострада при игра, състоянието му е стабилно

При детска игра нелепо е пострадал синът на министъра на финансите Симеон Дянков. 5-годишният Марко паднал от втория на първия (вътрешен) етаж на семейното жилище. Детето е било откарано в „Пирогов" към 16.00 ч.

В спешния институт веднага са назначени изследвания, направен е и скенер на момченцето. Установено е, че детето има мозъчен оток, пукнати ребра и травми на коремните органи. По думите на лекарите не се налага спешна хирургична намеса, но те се опасяват, че в следващите 24 часа могат да се появяват проблеми с белите дробове, заради пукнатите ребра. 

Състоянието на Марко е стабилно, няма опасност за живота му. Това съобщи д-р Огнян Бранков, завеждащ секцията по Детска хирургия в „Пирогов". Той уточни, че детето е било доведено в болницата от своята гувернантка. По думите му Марко е паднал от височина 4,5 м, но отказа да разкаже повече подробности около злополуката.

Синът на Дянков пострада при игра състоянието му е стабилно
netinfo

Изследванията, проведени до момента, не показват сериозни увреждания. Момченцето ще остане за лечение в болницата около седмица.

Министър Симеон Дянков е бил в „Пирогов", но в момента няма информация дали се намира там. След постъпването на Марко Дянков в болницата е пристигнал и здравният министър д-р Божидар Нанев.

Вицепремиерът Симеон Дянков е женен за американката Каролин Фройнд. Семейството има двама сина - Андрей на 8 години и Марко на 5 години.