Синът на Аня Пенчева - вторият мотоциклетист от мола
Синът на Аня Пенчева - вторият мотоциклетист от мола / БГНЕС, архив

Синът на актрисата Аня Пенчева е вторият младеж, който мина с мотоциклет през столичен мол в началото на месеца. Ангел Караньотов, който е състезател по мотоциклетизъм, се е явил в Седмо районно с адвокат преди ден, съобщиха от МВР.

Миналата седмица органите на реда задържаха другия мотоциклетист, който остана 24 часа в ареста. Тогава от МВР съобщиха, че издирват съучастника му. Двамата мотоциклетисти преминаха "тържествено" из търговската част на мол на бул. "Цариградско шосе", като тръгнаха от паркинга на сградата. Случката продължи не повече от половин минута, но стресира посетителите на магазина, припомня БГНЕС.

Пред bTV Ангел Караньотов се извини на всички, които са били в търговския център и заяви, че опасност за тях не е имало. Решението на младежите да обиколят мола с мотори се родило спонтанно. "Гарантирам, че не можеше да нараня никой. Бяхме подсигурили хора по ескалаторите, които предупреждаваха", заяви Ангел Караньотов. "Нямам право да изкарвам мотора", заяви младежът, запитан защо номерата са били замазани, а двамата любители на адреналина са били с каски. Мотоциклетистите са обвинени в хулиганство, за което законът предвижда затвор до две години.