Сините искат Цветанов да прочете експертизата за бебето в парламента
Сините искат Цветанов да прочете експертизата за бебето в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сините искат Цветанов да прочете експертизата в парламента
36425
Сините искат Цветанов да прочете експертизата в парламента
  • Сините искат Цветанов да прочете експертизата в парламента

Синята коалиция настоя вътрешният министър Цветан Цветанов да огласи от трибуната в парламента данните от съдебно-медицинската експертиза по случая в горнооряховската болница, както направи с информацията от СРС-тата с разговорите между лекарите от лечебното заведение. Това обявиха лидерите на обединението Иван Костов и Мартин Димитров.

„Недопустимо е тази съдебно-медицинска експертиза да се бави толкова време. Единствената причина да се бави според нас е страх от могъщия вътрешен министър, което е безобразие и показва до каква степен могат да бъдат парализирани органи на Министерството на здравеопазването и звена от системата на здравеопазването, включително от Медицинска академия, за да не се навреди на някой политик, или обратно - на колеги", коментира Костов.

Той заяви, че причината за протакането е изчакването на коледните празници: „И тогава някъде ще се появи в новините някаква половинчата информация, в която и вълкът ще бъде сит, и агнето цяло”.

Нашето настояване е Цветанов, както прочете СРС-тата пред парламента, да дойде и да прочете експертизата”, заяви и лидерът на СДС Мартин Димитров.

В „Годината” на Дарик на 18 декември Иван Костов се закани, ако експертизата оневини лекарите, сините да поискат оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

БСП и ДПС подкрепиха идеята на Синята коалиция и също призоваха вътрешният министър Цветан Цветанов да се яви в парламента, за да бъде изслушан за съдебната експертиза по случая в горнооряховската болница. Въпреки че председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че Цветанов е в Стара Загора, от опозицията контрираха, че това не пречи до края на деня да се върне. Той е длъжен да се извини на българското общество за начина, по който този случай беше представен, коментира депутатът от левицата Ангел Найденов. От ДПС допълниха, че трябва да се обсъди и действията на МВР при използването на СРС-та. От БСП допълниха, че ако вътрешният министър не се извини, оставката му става на дневен ред.