Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет
Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет / снимки: DarikNews.bg, Пловдив
Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет
38163
Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет
  • Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет

Синините по лицето на 1-годишният Рашко Калайджиев, за който родителите му твърдят, че е бил бит в болница, са от удар или натиск с твърд предмет. Това показва съдебно медицинската експертиза, направена днес в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Според документа, изготвен от съдебният лекар д-р Емил Бъчваров уврежданията са специфични и не може да бъде направена оценка от какво са получени. Лекарят е прегледал детето в присъствието на майката. Това ,което смущава родителите на Рашко е,че прегледът е приключил само за 7 минути, а близо половин час докторът е изслушвал версиите на двете страни за инцидента.

В понеделник експертизата ще бъде представена в полицията. Сезирана ще бъде и  Районна прокуратура, съобщи за Дарик чичото на детето Абдулсамед Вели. Той допълни, че смята да подаде сигнал за случая и в Министерството на вътрешните работи и това на здравеопазването.

Рашко Калайджиев, на 1 година и 2 месеца, постъпва в интензивното отделение в Детската клиника на университетската Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги” преди три дни с гърч от висока температура. Когато вчера го преместват в Първо отделение на болницата, родителите установяват, че има синини по лицето на детето. Според тях детето е бито в здравното заведение, според лекарите обаче то е наранено неволно от майката по време на гърча.

От УМБАЛ „Свети Георги” изпратиха официално становище до медиите, в което освен мнението на д-р Бъчваров е написано и становището на още един съдебен лекар, който работи в болницата. Според д-р Йордан Шишков охлузванията на лявата бузка са от преди три дни. Смята се, че са причинени неволно от майката, която е притискала по-силно детето, докато са го карали в петък в болницата. Освен това е правила опит и да му бърка в устатата, когато Рашко е направил втори гърч в Детска клиника, заради високата температура.

Синините по лицето на Рашко Калайджиев са от удар или натиск с твърд предмет
netinfo