Синдикатите в МВР: С обещания не се храним
Синдикатите в МВР: С обещания не се храним / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Синдикатите в МВР: С обещания не се храним
46833
Синдикатите в МВР: С обещания не се храним
  • Синдикатите в МВР: С обещания не се храним

Полицията няма нито униформи, нито гориво, нито въоръжение. Това заяви за Дарик Емил Георгиев от синдиката в МВР. По думите му в момента в СДВР има едва около 200 годни бронежилетки. Според Георгиев отношението към полицията в България е безпрецедентно и ако политическият монолог продължи, протестите ще станат факт.

По повод професионалния празник на полицаите главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че за него преди всичко полицаят трябва да бъде обут, облечен и да има бензин, за да работи. В отговор на думите му Емил Георгиев описа състоянието на униформените в момента: „Ние с обещания не се храним, няма нито униформи, нито гориво, нито въоръжение. В момента цялото СДВР има годни около 200 бронежилетки. Знаете ли ежедневно колко служители излизат на улицата. Бронежилетката не е лукс, тя е необходимост. Никъде няма такова отношение към полицията, каквото има в България. За да има диалог, трябва да има две страни. В момента това нещо отсъства".

От "Синдикалната федерация на служителите в МВР" обясниха, че от средата на миналия месец неколкократно са правили опити да се срещнат с финансовия министър Симеон Дянков по повод промените, които засягат сектора. До момента обаче все още нямат резултат. „Ние сме на среща, но никой не сяда срещу нас".

Синдикатите в МВР С обещания не се храним
netinfo