Синдикатите: Разграбват Кремиковци
Синдикатите: Разграбват Кремиковци / Sofia Photo Agency
От 4 дни се изнасят документи от счетоводния архив на Кремиковци. Това е причината за решение на общия изпълнителен съвет на КНСБ и КТ „Подкрепа” да бъде потърсено съдействието на главния прокурор Борис Велчев, вътрешния министър Михаил Миков и министъра на правосъдието Миглена Тачева, заяви за Дарик лидерът на КТ "Подкрепа" в "Кремиковци" Людмил Павлов.

„Закарват се в хотела, където са индийците, доколкото разбираме с колегата Яначков щели да се пращат в Дубай на одит тези документи. Не мога да разбера как така ще се изкарва архив на „Кремиковци” и не се прави одит тук, а ще се пращат в Дубай. За нас това е ненормално. Трябва документите да са тук, всеки, който може, да ги гледа”, каза Павлов и допълни:

„В тази връзка почти всеки ден в „Кремиковци” има кражби на цветни метали. Всеки ден почти някой склад е отворен и е изнесено всичко, каквото има цветно и просто искаме докато се изясни и бъдещето на „Кремиковци”, ако трябва, и полиция да се изпрати от страна на държавата да съблюдава всичко, каквото се изнася и се случва в „Кремиковци”

Синдикатите настояват също до петък да бъдат изплатени заплатите за юли на всички служители в „Кремиковци”.