Синдикалисти протестират пред „Стомана индъстри” в Перник
Синдикалисти протестират пред „Стомана индъстри” в Перник / снимка: Sofia Photo Agency
Синдикалисти от „Защита” протестират пред „Стомана индъстри” в Перник. Недоволството им е срещу отказа на работодателя да преговаря и уволненията на синдикалисти в дружеството.

С изпълнение на „Къде си вярна ти любов народна”, „Стани, стани юнак балкански” и други възрожденски песни синдикалистите от „Защита” в пернишката фирма „Стомана индъсрти” протестират срещу отказа на работодателя да преговаря по поставени от тях проблеми и искания и срещу започнали уволнения на непокорни, сред които и председателят на синдикалната секция в дружеството Пламен Григоров. От „Защита имат разрешение за мирни протести в продължение на един месец.

Недоволните развяват и знамена. Те настояват за увеличение на основната заплата с 30 процента, която в момента е около 500 лева, и коректно изпълнение на бонус системата, от които допълнителни пари са лишени излизащите в болничен отпуск за повече от три дни.

От синдиката са провокирали проверка на Инспекцията по труда в електро-стоманодобивният цех, заради вкарването на зидари за ремонт в неизстинали пещи.