Символичен е протестът на млекопроизводителите в столицата
Символичен е протестът на млекопроизводителите в столицата / снимкa: Sofia Photo Agency

Повече от символичен ще се окаже протестът на млекопроизводителите пред сградата на Министерския съвет. На столичния пл. „Независимост” се забелязват повече полицаи и журналисти, отколкото протестиращи.

Поредната им проявата на недоволство в столицата ще е по-скоро символична, а основните протестни действия ще са на близо 20 места в страната, като отново се предвижда блокиране на много пътища. Протести се очакват в Сандански, Гоце Делчев, Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Русе, Велико Търново и Враца.

Птицевъди, пчелари, зеленчукопроизводители и зърнопроизводители от различни краища на страна обявиха, че се присъединяват към протеста на млекопроизводителите, които този път ще изразят недоволството от постигнатите неотдавна споразумения с Брюксел и продължават да настояват за изплащане на субсидии на обща стойност близо 60 милиона лева. Все още няма яснота кой ще представя бранша на срещата с европейския комисар Мариан Фишер Бойл в четвъртък в Брюксел. Според Асоциацията на млекопроизводителите, правителството ще подбере за срещата хора, близки до него.