НФСБ подкрепя премиера, има и свои предложения за промени в Конституцията, каза лидерът на партията
И НФСБ има свои предложения за поправки в Конституцията. Част от тях са свързани с размера на пенсиите, здравеопазването и социалното подпомагане. Това заяви в интервю за Dariknews.bg лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че идеите за намаляването на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба са стари предложения на НФСБ и партията му ще ги подкрепи.

От НФСБ ще искат също да няма давност за преследването на престъпленията, свързани с приватизация или с правото на концесии.

Симеонов е бил запознат за решението за предложенията на Борисов за свикване на Велико Народно събрание и го подкрепя.

"Решението ще е на Коалиционен съвет с колегите от ВМРО, другата седмица ще обсъдим. Ще направим и още един коалиционен съвет с ГЕРБ. Вероятно ще бъде подкрепена", каза той.

По думите му протестите вече са загубили сериозна подкрепа.

"Те са лишени от логическо основание. Няма програма, няма идеология, това е просто едно неориентирано недоволство, насочено по-скоро към две персони. Но разрушението на държавата не може да бъде самоцелно. Младите хора казват, че трябва да се смени системата, но какво се разибра под тази куха фраза, никой не може да обясни. Много интерсна е реакцията на всички, които искаха промени, а сега са против.

На никой не му харесва ВНС, въпреки че довчера го искаха. Въобще едно много странно поведение, политическа шизофрения виждам просто", заключи Симеонов.