/ БГНЕС
Империята отвръща на удара, нарече атаките на социалистите лидерът на НФСБ
Валери Симеонов нарече атаките срещу себе си "Империята отвръща на удара" и обяви, че те са провокирани от битката срещу хазарта, в която участва. В първите редици на въпросната "империя" на страната на Божков лидерът на НФСБ нареди БСП, bTV и Русия.

"Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране на хазартните игри в България. Не става дума за лична позиция на Антон Кутев, не става въпрос за позиция на БСП, а определен епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков. Хазартът винаги е бил под чадъра на БСП. Кадри на БСП, народни представители, винаги са били на хранилка на г-н Божков. Който присъстваше на бюджетна комисия, сигурно е забелязал агресивната реакция на представителите на БСП и в частност на Румен Гечев".Така отговори лидерът на НФСБ Валери Симеонов на Антон Кутев, който по-рано в пленарната зала прочете декларация срещу негови изказвания.  

Червеният депутат обвини Симеонов, че погазва свободата на словото и опитва да контролира медийното съдържание, тъй като е обвинил в корупция журналисти.

Който присъстваше на бюджетна комисия, сигурно е забелязал агресивната реакция на представителите на БСП и в частност на Румен Гечев". 

"БСП винаги са били на страната на Божков и са създавали перфектни условия за неговите престъпления. Така че може да приемете днешното изявление в пленарна зала като "империята отвръща на удара".

Симеонов: Имам информация за корупция, свързана с рейтингов журналист от bTV (ВИДЕО)

По думите му bTV също била част от империята, защото винаги е заемала позицията на Васил Божков, тъй като е рекламно зависима.

Също така и от съвсем скоро се появи и беше осветлен и един от най-сериозните играчи в тази империя - Русия. Шефът на разузнаването Сергей Наришкин поиска освобождаване на Божков без никакво основание от шейха на Дубай. Как ще се развият събитията, аз не мога да предрека, но това е тежка и опасна битка. И в тази битка БСП виждате на коя страна застава", продължи Валери Симеонов.

Според него неслучайно е избран моментът сега да отговорят БСП с декларация. Реакцията идвала, след като получили именно подкрепата на Русия чрез действията на шефа на военното разузнаване Сергей Наришкин.

"Това, за което говореше Кутев, няма общо с моето изказване и не отговаря на истината. Какво посегателство върху демокрацията? Защо, като си получил информация, не предприемаш нищо, не взимаш интервю, нито подаваш сигнал до прокуратурата", запита Симеонов по адрес на журналистите от bTV, които не са излъчили информацията на бизнесмена Цветомир Найденов, но и не са сигнализирали органите на реда.