Симеон към своите: Не се карайте с отцепниците
Симеон към своите: Не се карайте с отцепниците / netinfo

Депутатите на НДСВ да не се фокусират върху процесите в партията и роенето в жълтата група, а да насочат усилията си към законодателни инициативи и работа по конкретни проекти. С такъв призив лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се е обърнал към народните представители от жълтата парламентарна група.

Сакскобургготски е присъствал на част от днешното заседание на групата на НДСВ.

По информация на Дарик лидерът на НДСВ е призовал депутатите си да не хабят капацитета си за битки и конфронтация с бившите им колеги, които напуснаха партията и създадоха ПГ „Българска нова демокрация”. Според него народните представители от жълтата група трябвало да работят по-активно върху въпроси, които пряко засягат живота на българите.

Въпреки очакванията тази седмица още жълти депутати да напуснат НДСВ и да се присъединят към „Българска нова демокрация” до момента няма подадени заявления за излизане от царската група. 14 депутати има засега в новата група „Българска нова демокрация”.

На днешното заседание на ПГ на НДСВ в централата на партията вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев е запознал колегите си от групата с модела на студентско кредитиране, който се очаква да бъде въведен в България. Изслушан е и министър Николай Василев за предлагани от него промени в Закона за държавния служител.