Леко пострадали са двама работници
Силен взрив избухна малко след 11:30 часа на територията на завод „Арсенал“ в Казанлък.

Леко пострадали са двама работници, които са обслужени амбулаторно на място, информира областният управител Гергана Микова.

Взрив в „Арсенал” в Мъглиж, петима работници пострадаха (СНИМКИ)

Взривът е станал в едно от производствените помещения на завод 3, който се занимава основно с химически производства, съобщиха за DarikNews представители на завода.

В резултат на взрива са нанесени сериозни материални щети по производственото помещение. Започнало е досъдебно производство, на място са органите на Прокуратурата.  

БГНЕС

Това е вторият инцидент на територията на Завод 3 за последните три седмици. Предходният бе локален и без сериозни материални щети.

Сериозен инцидент, също с химически производства на територията на „Арсенал“ избухна на 11 март тази година, в Завод 4, който се намира в района на Мъглиж. Тогава при избухналия взрив,  бе  изравнен със земята цял склад с продукция. Вследствие на взрива тогава бе образуван голям кратер.

Шестима пострадали при инцидент в завод „Арсенал“

Тогава пострадаха общо 6-тима работника, двама от които настанени в болница за лечение. След взрива за две седмици бе разпуснат колектива на целия завод 4. Работата по възстановяването на щетите от този взрив още продължава.