Специализираните служби не са открили нищо обезпокоително
Сигнал за бомба бе подаден за самолет на летището в София този следобед, научи DarikNews.bg от свои източници. Полицията е извършила проверка на машината за евентуално взривно устройство на борда, качено от пътник.

На мястото бяха изпратени екипи на гранична полиция и линейка.

Самолет на авиокомпания flydubai със 124 пътници на борда по направлението от Дубай до София се приземи на летище София малко след 15,00 ч., съобщиха от столичната аерогара. Заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисния щаб на летище София, в който участват специализирани държавни органи и служители на аерогарата.

.
БГНЕС

Според процедурите за действие в подобни ситуации самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пътниците са свалени от самолета, който e бил претърсен.

Специализираните служби не са открили нищо опасно на борда му.

След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай, съобщиха малко по-късно в съобщение до медиите от flydubai. "В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет“, допълват от там.