„Това, което се случи вчера, е брутален акт на агресия и от двете страни. Когато обаче 50 дни призоваваш за революция, не може да очакваш друго. Тези момчета с униформите също са част от този народ. И тях ги чакат семействата им да се приберат. Срещу тях бяха агитки, вероятно платени, но добре организирани - с бомбички, запалителни средства и други, с идеята да има кръв. Това е абсурдно”, заяви е ефира на NOVA депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди.

Според него разигралите се сцени на протеста снощи е могло да бъдат предотвратени.

„Полицията можеше да нахлуе в палатките още в понеделник вечерта, да провери какво има в тях и да извади тези вещества и продукти, за които разбрахме, че са се складирали там. Ако обаче бяха влезли, щяха да излязат други хора и да кажат, че полицията ги бие”, добави депутатът. 

Сиди е на мнение, че войната на институциите е довела до напрегнатата ситуация. „Тя трябва да спре по някакъв начин. Без значение дали някой ще поеме политическа отговорност, или просто ще снижат тона. Тази война води до кръв по улиците и тя не е от вчера”, каза още той. 

Сиди коментира, че има предположения кой ръководи агитките във войната между институциите, но отказа да посочи конкретни имена.