консултации с Обединени патриоти
консултации с Обединени патриоти / БГНЕС
За първи път патриотичните организации получават от президента положителна оценка, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров след консултацията на Обединените патриоти с държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство.

Президентът започва консултации с партиите в НС

Получаваме положителна оценка за това, че сме именно европейски националистически организации, без притеснение от термина. Това досега не се е случвало, посочи Сидеров и допълни, че се радва, че имаме държавен глава, който оценява патриотичните идеи като положителни, а не като екзотика, както е било досега.

консултации с Обединени патриоти
БГНЕС

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че са запознали президента с въпросите, по които Обединени патриоти ще настояват за национален консенсус. Това са демографската криза, вътрешната сигурност, отбраната, доходите и не на последно място суверенитета на България. Той  изрази надежда, че след съставянето на правителството, то ще работи ръка за ръка с президентската институция.

Консултации при президента, Марешки ще подкрепи кабинета на първи етап

До края на тази седмица президентът ще връчи мандата за съставяне на правителство, посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

ДПС предложи политическите сили да се обединят зад обща програма