Сидеров пита Велчев за инцидента с депутата Чуколов
Сидеров пита Велчев за инцидента с депутата Чуколов / netinfo
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров отправи пет въпроса в открито писмо до главния прокурор Борис Велчев във връзка с инцидента с депутата от партията Десислав Чуколов.

След случая в клуб „Канела” в Русе на 21 юли вечерта МВР разпространи аудио запис, в който депутатът псува полицаите.

В отвореното писмо се пита дали служителите на МВР са спазили закона, като са направили запис на разговора, и дали за използването на специални разузнавателни средства не се изисква специално разрешение.

Лидерът на „Атака” задава и въпроса дали прокуратурата се е самосезирала по отношение на престъпление, извършено от полицаите, дошли на мястото на инцидента и записали без всякакво право разговора с депутата. Волен Сидеров настоява да получи отговор и кой и защо е предоставил записа на разговора на медиите у нас.

В края на писмото лидерът на партия „Атака” моли и за спешен отговор от страна на главния прокурор Борис Велчев. Инцидентът с депутата от „Атака” Десислав Чуколов стана на 21 юли тази година в клуб „Канела” в Русе. Според евродепутата той е бил ударен от човек в заведението, говорещ на турски.

Според полицията обаче, Чуколов е обиждал и псувал пристигналите на място полицаи, като е отказал да им съдейства при установяването на самоличността. В последствие от МВР разпространиха и аудио запис на разговора на депутата с полицаите.