Сидеров: Няма да предам гласувалите за мен
Сидеров: Няма да предам гласувалите за мен / netinfo

Няма да предам гласувалите за мен над 600 000 българи, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров на пресконференция в Международния пресцентър за Президентски избори 2006.

Не мога да разбера умуванията, които сега текат – дали вотът бил протестен или радикален. Не използвайте изрази, с които да омаловажите този вот, защото излиза, че тези хора не знаят за какво гласуват.

Волен Сидеров изказа съмнение, че оповестените прогнозни резултати от днешния вот са действително такива. Той и заместникът му Павел Шопов заявиха, че според паралелно преброяване на Атака вотът за тях е по-висок.

По повод думите на президента и кандидат за втори мандат георги Първанов, че в България има голям дефицит на справедливост, лидерът на Атака заяви, че въпръст е откъде идва този дефицит и кой е виновен за него.

Социалната, политическата, юридическата справедливост не са природно явление, а са нещо което зависи от управниците. Именно затова аз тръгнах на тези избори, обвинявайки сегашния държавен глава и правителството, което той конструира и връчи мандата на ДПС, защото в него хората виждат олицетворение именно на тази власт, каза Сидеров.

На въпрос на Дарик радио Волен Сидеров категорично отговори, че не се страхува да стане президент и ще продължи надпреварата.