„Да заповядат Каракачанов, Симеонов, Борисов, Нинова, Карадайъ. Да кажат, че не искат да воюват с Русия. Това се отнася и до Радев. Всеки, който припознае тези точки, не ме интересува как се казва, готов съм”, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Атака" предлага основни програмни точки като условие за национално-отговорна коалиция за изборите на 11 юли т.г., съобщава пресцентърът на партията.
Сред тях са "смяна на колониалната система" и възстановяване на големите енергийни проекти - "Южен поток", АЕЦ "Белене".

Привличане на истински инвестиции от Русия, Китай, Япония, Индия, Южна Корея, Виетнам и др., е сред приоритетите на "Атака". Сред тях е също възраждане на българското селско стопанство и държавна помощ за биопроизводства на наши продукти. Задължаване на търговските вериги да купуват храни и продукти от ферми в радиус от 50-80 км.

От партията на Волен Сидеров са и за изключителна държавна собственост върху водоизточниците и минералните извори с питейна и лечебна вода, горите и подземните богатства. Прекратяване на концесиите върху тях и преразпределяне на печалбите от тях в образование и здравна система.

Референдум за влизане в еврозоната, също предвиждат от формацията. Те искат промяна на Закона за допитване до народа така, че да бъде изпълним. Провеждане на референдум с въпрос: Трябва ли България да бъде член на НАТО или не?, Трябва ли у нас да има чужди военни бази или не?, предлага политическата сила.

"Атака" е и за разтурване и преназначаване на целия състав на МВР и всички спецслужби по критерии, описани в специален закон и отговарящи на традиционните български верски и народни ценности.

Преразглеждане на статута на всички чуждестранни НПО-та и отнемане на техните правомощия, ако те работят против българските национални интереси, също е залегнало в приоритетите на партията.
БТА