Сидеров: Борисов спасява себе си и ГЕРБ от крах
Сидеров: Борисов спасява себе си и ГЕРБ от крах / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бойко Борисов спасява себе си и партията си от пълен срив. Това мнение изрази лидерът на Атака Волен Сидеров във връзка с намерението на премиера правителството да подаде оставка. Сидеров призова да се изчака оставката на кабинета да бъде реално подадена, за да е сигурно, че това правителство си отива.

„Колкото до самото действие, по този начин Борисов спасява себе си и партията си от пълен срив, защото ако беше останал до края на мандата си, просто напорът на протестите и общественото недоволство щеше да го срине до нула, както стана с НДСВ", коментира лидерът на националистите. По думите му Борисов е проявил чувство за самосъхранение и запазва политически своята формация.

Според Сидеров оставката на кабинета е логична стъпка, а сега трябва да се направи кръгла маса и да се седне с инициативните комитети на протестиращите. „Защото сега тази оставка може да послужи като клапан за изпускане на недоволството и то да стихне, а всъщност причините за това недоволство не са конюнктурни, те са дълбоки и вече хората говорят за дълбоки политически промени", каза Сидеров, като допълни, че иска тези промени от години.

Лидерът на Атака е категоричен, че не трябва да се спира до оставка, някакъв служебен кабинет и пак да се отива „със старите промени на изборите". В бъдещия служебен кабинет трябва да влязат представители на протестиращите и да няма нито един човек или поставено лице или човек на партия, която вече е била в изпълнителната власт, каза Сидеров.

 

Целия разговор с Волен Сидеров чуйте на Radio.DarikNews.bg