Шуменската Маман Сара отново с присъда
Шуменската Маман Сара отново с присъда / netinfo

Присъда от 11 месеца затвор наложи Шуменският районен съд на Сара Сандова от Шумен. Тя е обвинена в склоняване към проституция и предоставяне на дома си за блудствени действия. "Маман" Сара ще лежи в затвора 3 години и половина, защото към днешната й присъда бе прибавена и тази от 4 април 2007 г. Съдът реши още Сандова да плати и глоба от 2 500 лв., както и разноските по делото в размер на 510 лв.

Това бе поредното дело срещу Сандова. То се гледа по съкратеното съдебно следствие, тъй като по-рано днес, в съдебната зала, тя се призна изцяло за виновна.

Делата срещу Сара бяха образувани по сигнали на момичета, които са работили в публичния й дом. Организираният от нея бордей е функционирал близо 10 години и се помещавал в гарсониерата на бул. “Славянски” №5 в Шумен.

47-годишната Сандова е бивша преподавателка по руски език в Шуменския университет. Тя е майка на четири деца. От услугите на момичетата в публичния дом са се възползвали най-вече ученици, които ходили там в голямото междучасие, както и войници в отпуск.