Ще учат общинари в Пловдив “да издишат” стреса
Ще учат общинари в Пловдив “да издишат” стреса / netinfo

Служителите на районното кметство в “Тракия” В Пловдив ще бъдат обучени в йогистката практика Сударшан Крия, тоест изкуството на дишат, съобщи кметът на района Славчо Атанасов. Целта е по този начин общинарите да свалят стреса, натрупан при административното обслужването на гражданите. 60-те служители на кметството ще преминат едноседмичен курс в работно време от 14 до 17 часа. Стартът на нестандартния начин да се подобри обслужването на жителите на 80-хилядния квартал е идния понеделник.

В първата група ще бъде заместник кмета на района Петя Дойчинова, а във втората група кмета Славчо Атанасов, който практикува йога от години.

Днес Прасана Прабу от Индия - един от най-изтъкнатите и високопоставени учители на “Изкуството на Живота” ще се срещне с директора на пловдивския затвор, за да уговорят провеждане на курс по дишане за осъдените. Такъв курс вече е проведен в Старозагорския затвор. В Пловдив занятията ще води музикалният педагог Кшищоф Чехович-поляк, който живее от 8 години в България.