Нов случай на агресия на пътя - шофьор нападна жена, обижда я с неприлични думи, след което счупи страничните огледала на автомобила ѝ. Хулиганските действия са извършени в Пловдив. Потърпевшата е успяла да заснеме случката, посочва NOVA.

 „Правех разрешен ляв завой на зелен светофар. След като завих, той ме изпревари, засече ме и спря пред мен. Слезе от колата, опита се да ме удари. КрещешеЩе ти разбия главата, ще те убия”. Спряха около 20 коли, никой не слезе да ми помогне. Пътувах с моя приятелка в колата. В автомобила на мъжа имаше жена, сигурно е съпругата му”, разказа потърпевшата Албена Чавдарова.

Тя поясни, че няма каско, а колата ѝ е рядък модел и не знае дали ще успее да поправи счупените огледала.

Агресивният шофьор е задържан за 72 часа, повдигнато му е обвинение, съобщиха от прокуратурата. Той ще бъде съден по бързото производство за хулиганство. Престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм. Грози го до 5 години затвор, допълват от обвинението.

От МВР съобщиха, че мъжът има и старо провинение, свързано с увреждане на чуждо имущество. Очаква се в събота прокуратурата да поиска постоянното му задържане.
nova.bg