/ IStock
В четвъртък ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Вятърът в по-голямата част от страната временно ще се ориентира от изток и ще е слаб. Ще се задържи топло за периода, но дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 19°С и 24°С, в София - около 20°С.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са 17°С-20°С. Температурата на морската вода е около 17°С. Вълнението на морето ще е 2 бала.
 
Какви изненади ни готви времето през ноември

Над планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°С, на 2000 метра - около 10°С.

В петък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. На места в източната половина и в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно през деня от северозапад ще се появи висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде предимно слаб. Температурите все още ще са по-високи от обичайните за периода.

През нощта срещу събота от северозапад облачността бързо ще се увеличи и вплътни, и в събота ще преобладава облачно време. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от изток-югоизток, ще се усилва.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ, БТА