/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и до края на деня още ще се понижи.

iStock/Getty Images

Днес по-значителна ще се задържи облачността само над крайните източни райони, където до сутринта все още ще има превалявания от дъжд. Вятърът постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7°-8°.

В месеца на пролетта с температури от 5 до 25 градуса, в планините - до минус 8

От запад ще започне ново заоблачаване, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, на север от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°.

iStock/Getty Images

Над планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

iStock/Getty Images

Над Черноморието през деня облачността ще намалее до предимно слънчево време, но привечер от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 10°-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ