/ netinfo
Работна група в рамките на парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност ще прецизира текстовете от Закона за мерките срещу изпирането на пари. Това съобщи председателят на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов след среща при председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в която участваха още председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Адвокати протестираха заради Закона за мерките срещу изпиране на пари
 
Цветан Цветанов изрази надежда, че след ангажимента, който са поели за прецизиране на текстовете, адвокатурата в страната ще се успокои. Преди дни адвокати протестираха срещу текстове от Закона за мерките срещу изпирането на пари, с които се задължават да докладват пред ДАНС за съмнителни финансови потоци. За да се удовлетворят исканията им за защита на личната тайна на клиентите на адвокатите, в новосъздадената работна група ще участват представители на Висшия адвокатски съвет и ДАНС, под ръководството на Цветан Цветанов. Работата им ще започне още следващата седмица.
 
Председателят на ДАНС Димитър Георгиев обясни, че с оглед на спецификата на дейността на адвокатурата е постигнато съгласие да се направи законът по-гъвкав, но така че да изпълнява максимално своите цели.
 
Ралица Негенцова от своя страна благодари за гъвкавата реакция на Народното събрание.

"Надявам се в най-скоро време да бъде постигнато прецизиране на всички норми, така че да бъдат защитени общественият интерес и индивидуалният интерес на гражданите и юридическите лица", каза още тя.
БТА