/ iStock/Getty Images
През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в планинските райони ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад, съобщиха от НИМХ. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за септември. 

Ще е топло за края на септември с минимални температури между 10° и 15°, максимални - между 24° и 29°. В София -  минимална температура около 11°, максимална: 23°-24°.   

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще продължи да духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури - между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали краткотрайно. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра около 18°.

В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Сутринта на места в равнинната част от страната - с намалена видимост. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните райони до умерен. Ще се задържи сравнително топло, минималните температури ще са предимно между 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, максималните - между 26° и 31°. В събота все още ще бъде с високи температури, но след обяд от запад облачността ще се увеличи.

До вечерта на места в Западна България ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат страната; има повишена вероятност за интензивни явления - локални значителни количества валеж, гръмотевични бури с усилване на вятъра, градушки. С ориентиране на вятъра от северозапад ще започне понижение на температурите