Времето днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от западната четвърт.  Дневните температури ще се повишават - максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 21°; минималните ще бъдат предимно между 4° и 9°, малко по-високи – в Северозападна България, в София – около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.        

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд – с незначителна висока облачност. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Лятото ще напомни за себе си още през март. Чака ни горещ уикенд, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

През почивните дни температурите ще скочат до 29-30 градуса.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще бъде слаб от юг, ще бъде топло за края на март с минимални температури между 6° и 11° и максимални - между 24° и 29°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
НИМХ