Пореден случай на убийство на пътя. Колоездач е блъснат от 17-годишен шофьор без книжка. Инцидентът е станал на околовръстния път до столичния квартал „Люлин” в края на миналата година. Все още обаче се чака решението на съда.

По първоначална информация,че автомобилът е бил с транзитни номера, тъй като старите са били свалени заради нарушения.

16-годишен колоездач е в болница след катастрофа с автомобил

„Инцидентът стана на 13 октомври 2019 година около 18.30 часа. Прибирайки се от разходка от Банкя към „Обеля” е блъснат челно от водач, който е управлявал лекия си автомобил без да има правоспособност за това. По първоначални данни колата се е движила със 100 км/ч. А ограничението в района е 40”, обясни в „Здравей, България” сестрата на жертвата Теодора Миленова.

Тя допълни, че спирачен път на мястото на произшествието е нямало. Водачът не е бил пиян и не е бил под въздействието на наркотични вещества, уточни Миленова.

„Недопустимо е да се дават коли на хора, които нямат изградени навици. Още по-малко да карат с такива високи скорости”, категорична е младата жена.

Повече от 40 дни издирват шофьора, убил колоездач в София (ВИДЕО)

Към момента 17-годишният шофьор е освободен с мярка „подписка”. Сестрата на починалия мъж иска възможно най-високата присъда за младежа, причинил катастрофата. Тя допълни, че никой от семейството на момчето не е потърсил опечалените.

„Травмата е много сериозна. Шокът е огромен. Боря се да приема факта, че брат ми го няма”, заключи Теодора Миленова.
NOVA