Бойко Борисов и Корнелия Нинова
Бойко Борисов и Корнелия Нинова / БГНЕС, архив
БСП и ГЕРБ не се разбраха за предизборния дебат и такъв на този етап няма да има. Това стана ясно от позиции, изпратени от двете партии, до медиите.

Трите национални телевизии – NOVA, БНТ и bTV - изразиха готовност да отразят общ предизборен дебат между БСП и ГЕРБ. Съвместното предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предложиха за място на диспута зала 6 на НДК, а като дата и час на провеждане - 1 март, между 19:30 и 20:50 часа.

NOVA, БНТ и bTV са в готовност за излъчване на предизборен дебат между ГЕРБ и БСП

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Корнелия Нинова е отказала всички предложени й форми да дебат:

„Разговарях с госпожа Нинова по телефона и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа“, заявява Борисов.

Последва и отговорът на БСП, в който се посочва, че екипът на столетницата настоява лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи.

„Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен. Корнелия Нинова е готова и чака - когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми“, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.