Шофьорът на обърналия се автобус не е пил, категорични са полицаите
Шофьорът на обърналия се автобус не е пил, категорични са полицаите / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Шофьорът на обърналия се автобус не е пил, категорични са полицаите
59767
Шофьорът на обърналия се автобус не е пил, категорични са полицаите
  • Шофьорът на обърналия се автобус не е пил, категорични са полицаите

Масово катастрофите, които са ставали в участъка на инцидента около „Филиповско шосе”, са причинени от несъобразена с пътните условия скорост. Това заяви за Дарик шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

„Инцидентът е от 5.50 ч. тази сутрин. Автобусът „Мицубиши” се е движил по Околовръстния път от магистрала „Люлин” по посока бул. „Сливница”. Малко преди кръстовището с „Филиповско шосе” шофьорът е изгубил управление, навлязъл е в лявата част на пътя и се е преобърнал в канавката”, разказа той пред Дарик.

„Девет души са откарани за преглед в „Пирогов”. Трима от тях са изписани без наранявания, а от останалите шест само един е с по-сериозни наранявания, останалите са с натъртвания. Няма тежко ранени и с опасност за живота”, посочи още Милчев.

Шефът на КАТ уточни, че по времето, когато е станал инцидента, е имало гъста мъгла, настилката е била мокра, но не е било заледено.

Водят се следствени действия за установяване на причината за инцидента. „Това, което е сигурно, е, че шофьорът не е употребил алкохол”, заяви още Милчев.