Шофьорите от Пловдив получиха аванс
Шофьорите от Пловдив получиха аванс / netinfo

Шофьорите от фирмата "Градски транспорт" в Пловдив получиха авансите си за декември и започнаха работа. От ръководството на дружеството им бе обещано, че до 22 декември ще им бъдат раздадени и по две заплати - за април и май.

По този начин бе прекратен започналият вчера протест на работещите в "Градски транспорт". Те отказаха да работят, докато не получат дължимите от ръководството 8 заплати. След преговори с борда на директорите на фирмата и заместник-кмета на града Атнанас Славов шофьорите се съгласиха на компромисен вариант - да получат един аванс днес и до 22 декември две заплати. Те обаче бяха категорични, че ще настояват колкото се може по-бързо да им бъдат дадени и останалите възнаграждения.

Очаква се на утрешната си сесия общинският съвет на Пловдив да разисква проблема с фирмата "Градски транспорт". Компанията е в тежко финансово състояние с дългове над 3 милиона лева.

Съветниците ще обсъждат дали градският превозвач да не бъде продаден на частен инвеститор с явен търг, след като е на път да пропадне конкурсът за приватизацията му.