Шофьор на автобус се представя за шеф от ДАНС
Шофьор на автобус се представя за шеф от ДАНС / снимка: DarikNews /

45-годишен пловдивчанин се представя за шеф на Държавната агенция за национална сигурност в Южна България. Според очевидци от три месеца той обикаля града, представяйки се за специален агент и поема отговорни ангажименти към различни хора, включително и за назначаването им в дирекцията.

Мнимият директор на ДАНС - Пловдив взимал и определени суми за услугите, които обещавал да извърши. Той успял да измами и висши държавни служители, като преди време се представял и за полковник от НСО, а също и за съветник на премиера.

Мъжът работи като шофьор на автобус, съден е за измами, потвърдиха за Дарик от ДАНС. Той никога не е имал връзки с полиция, военни и специални служби, но е силно адаптивен и манипулативен. Сприятелявал се с военни на високи постове, за да покаже близките си отношения и връзки с тях пред хора, които имат нужда от подобни контакти.  

Измамникът е бил издирен и разпитан. При повторно установяване на подобни измами на мъжа ще бъде повдигнато обвинение, за което се предвижда до една година лишаване от свобода, заяви пред Дарик специален агент Ангел Стоев, шеф на териториалната дирекция на ДАНС в Пловдив. 

Други новини от Пловдив