Скандален инцидент на пътя в Самоков. В петък сутринта дрогиран шофьор блъснал жена два пъти, докато маневрирал с джипа си. 24-годишният водач е избягал от мястото на инцидента, но по-късно е задържан от полицията.

Свидетели на случката разкриха, че шофьорът е добре познат в града, съобщи NOVA. Той е задържан след опит да избяга от мястото на инцидента. Пробата за алкохол и наркотици е отчела употреба на амфетамин и кокаин. Мъжът е бил в неадекватно състояние при задържането му. Установено е, че има няколко криминални регистрации за притежание на наркотици и за кражби.

Инцидентът се е случил на платена зона за паркиране в града. Пострадалата жена е била служителка на „Паркинги и гаражи”. Откарана е в столичната болница „Св.Анна” с множество травми. Тя е на апаратно дишане, предстоят й много животоспасяващи операции.

На 49-годишната жена й е оказана първа помощ в спешния център, а след това е откарана в София, където се борят за живота.
 

"Мъжът не спира да помогне, не оказва никакво съдействие", коментира една от дъщерите на пострадалата.

„Всички сме в шок от случилото се. Една от служителки дойде и разказа, че нейна колежка е пострадала при пътен инцидент. Отидохме на място, линейката също дойде много бързо. Очевидци споделиха, че шофьорът е минал два пъти през нея. Все още нямаме официални данни какво точно се е случило”, обясни Ангелина Вангелова – секретар на общината в Самоков. Тя е пряк ръководител на пострадалата жена.

По-късно се очаква и прокуратурата да даде информация за случващото се.
NOVA