Школо изгоря в монтанско село
Школо изгоря в монтанско село / cнимка: Sofia Photo Agency

Училището в село Громшин, община Бойчиновци, е изгоряло при пожар през изминалата нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Няма пострадали, тъй като по това време в сградата не е имало хора.

Пожарът е предизвикан от късо съединение в електрическата инсталация, съобщи началникът на Областната служба "Пожарна безопасност и спасяване" Венцислав Райков. Огънят е тръгнал от компютърната зала в училището и постепенно е обхванал втория етаж на сградата и покрива, съобщава БГНЕС.

Напълно са изгорели покривната конструкция от 350 кв.м и вторият етаж. Пожарникарите са спасили първия етаж и физкултурния салон. Райков заяви, че сградата е неизползваема и няма как да бъде ремонтирана, тъй като е много старо строителство и не подлежи на реконструкция, отбелязва БТА.

До вчера в сградата са учили 54 деца. Било е планирано от следващата година училището да бъде закрито, а децата да бъдат превозвани до училището в съседното село Лехчево. Тази промяна ще бъде предприета от утре, уточниха от полицията.