Преди дни жителите на село Пролеша край Божурище се събраха на протест, след като се оказа, че имат натрупани стотици неплатени глоби за винетки, които започват да се появяват едва сега. Темата коментира пред журналисти регионалният министър Иван Шишков.

"Дали ще им опростим глобите или не – това е въпрос на юридически анализ на ситуацията. Това е част от филма "Изпращането на глашатая", заяви той.

Министърът обясни, че с това свое изказване има предвид случай от 28 февруари 2020 г., когато тогавашния премиер Бойко Борисов е изпратил председател на управителния съвет на АПИ да обяснява къде и как ще се плащат винетки около София, като думата "глашатай" е негова. 

"В същия този ден излиза решение на Министерски съвет, което гласи, че не се плащат винетки само до разклонението за Божурище. Истината е, че хората са излъгани на 28 февруари 2020 г.", подчерта Шишков.

"Ще помоля хората, които протестират, да протестират там, където са виновниците да се случи това в онзи период", призова министърът и допълни: "Ние от служебния кабинет ще направим всичко възможно в рамките на закона да помогнем на хората".

На въпрос къде да протестират, той заяви: "Пред централата на ГЕРБ".