Шествия затварят улиците на София
Шествия затварят улиците на София / netinfo

Борисовата градина и площадите пред Народната библиотека и Националната художествена галерия са местата, предвидени за митинги по случай Първи май, информира пресцентърът на Столична община. Заради шествия преди митингите се въвеждат временни ограничения на движението.

Очакваният най-голям митинг е на Българската социалистическа партия, който ще започне със шествие от 10.00 ч. от площад "Александър Невски". До 11.30 ч. шествието ще се придвижи по маршрута от площада през ул. "Оборище", Народната библиотека, бул. "Васил Левски", локалното платно на бул. "Цар Освободител" до Борисовата градина. По този повод от 8.00 до 15.00 часа се забраняват престоят и паркирането от двете страни на моста пред Националния стадион "Васил Левски".

Българската работническа партия /комунисти/ също организира митинг по случай Първи май. Шествието на симпатизантите й е от 10.00 ч. по маршрут от пл. "Александър Батенберг" по бул. "Цар Освободител" до Братската могила, където ще завърши с митинг.

Федерацията на анархистите в България организира своето шествие с начален пункт в 12.30 ч. пред Народния театър "Иван Вазов". Маршрутът на шествието е от Народния театър по бул. "Цар Освободител", градинката до Народното събрание до Народната библиотека. Митингът трябва да се състои от 12.45 ч. до 16 ч. на площада пред библиотеката.

Първомайска манифестация ще има и Движението за защита на пенсионерите, безработните и социалнослабите граждани. Тя ще започне в 10.00 ч. пред пилоните на НДК и ще премине по бул. "Витоша", пл. "Света неделя", ул. "Съборна", ул. "Леге" до пл. "Александър Батенберг", където от 10.45 до 11.30 ч. ще се състои митинг. Заради проявата за същият период от време е затворена отсечката по бул. "Цар Освободител" между пл. "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски".