Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

Разследването на убийството на Красимир Каменов-Къро: Не е открита българска следа

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както прокурора по делото, така и други от адвокатите, но отбеляза, че в молбата за отвода ѝ е повдигнат въпрос за нейната безпристрастност. Поради това, а и с оглед обема и тежестта на делото, съдията прие молбата на подсъдимия и си направи отвод.

Прокуратурата внесе в съда делото за убийството на полицая Любомир Иванов

Предстои разпределяне на делото на нов съдебен състав и насрочване на ново разпоредително заседание. То бе внесено от прокуратурата в съда на 17 януари т.г.

Във връзка с този случай в края на март 2023 година към наказателна отговорност за подбудителство бе привлечен Красимир Каменов-Къро. Той бе обявен за издирване от прокуратурата, но през май м.г. Каменов бе убит в Република Южна Африка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Константин Костов/БТА