Шефът на Трамкар е присвоявал пари от касата на дружество
Шефът на Трамкар е присвоявал пари от касата на дружество / netinfo

В продължение на две-три години директорът на фирма "Трамкар" Христоско Вретенаров е присвоявал пари от касата на общинското дружество. Това съобщи заместник-градският прокурор на София Роман Василев по повод на образуваното в понеделник досъдебно производство срещу Вретенаров за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Василев поясни, че Вретенаров е давал пари от касата на дружеството на представител на друга общинска фирма за извършване на ремонт на тролейбуси. Според прокурор Василев, парите са били превеждани като комисионна за ремонтите.

Заместник-градският прокурор на столицата допълни още, че Вретенаров е направил самопризнания, че е вземал пари от касата на управляваното от него дружество и ги е давал на представителя на другата общинска фирма.

Роман Василев съобщи още, че по случая прокуратурата разполага с достатъчно документи. Преди ден стана ясно, че срещу Христоско Вретенаров има заведено досъдебно производство за длъжностно присвояване в размер на над 600 хиляди лева.