Шефът на Терем напуска поста си
Шефът на Терем напуска поста си / БГНЕС

Председателят на Борда на директорите на холдинга „Терем" Стоил Яков напуска поста си, обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Яков е председател на предизборния щаб на ДСБ, а според партията му обстановката в страната е предизборна.

Радан Кънев е убеден, че предсрочните парламентарни избори са неизбежни. "Дали ще са септември, дали ще са две в едно, дали ще са ноември или март догодина, това зависи от Борисов, но всички сме наясно, че такива избори ще има", каза Кънев.

Шефът на "Терем": Кумовете на политиците също имат право да работят

Радан Кънев съобщи, че шефът на „Терем" е напуснал поста си. Яков е председател на предизборния щаб на Демократи за силна България и напусна поста на председател на Борда на директорите на държавния холдинг "Терем", каза Кънев. От ДСБ отчитат ситуацията като предизборна и няма как шефът на предизборния щаб на партията да получава държавна заплата, категоричен е лидерът на формацията.

ДСБ остава опозиция, заяви Радан Кънев и напомни на членовете на партията, които не са напуснали висши политически постове да го направят в максимално кратък срок. Постовете си след излизането на ДСБ от управлението запазиха здравният министър Петър Москов, зам.-областния управител на Габрово и областният управител на Видин.