Влади Калинов
Влади Калинов / БГНЕС, архив
Директорът на дирекция "Общински строителен контрол" в Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) Влади Калинов е подал оставка. Кметът на София Йорданка Фандъкова я е приела. Това съобщава столичният кмет в профила си във Фейсбук.
 
Днес поисках обяснения от директора на дирекция "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. "Проф. Г. Павлов" 21 в кв. "Гео Милев", посочва Фандъкова в социалната мрежа. "Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех", заявява кметът.
 
Тя връща за ново разглеждане акта на район "Слатина", които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район "Слатина" още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация, посочва Фандъкова. Тя допълва, че в проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 година.
 
Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани, заявява кметът Фандъкова.