Шефът на самоубилите се полицаи в Плевен се пенсионира
Шефът на самоубилите се полицаи в Плевен се пенсионира / netinfo

Ситуацията в плевенското Второ РПУ е овладяна, но ще има някои кадрови промени. Това заяви в Плевен вътрешният министър Румен Петков по повод самоубийствата на двамата полицаи от въпросното управление преди седмица.

Подаден е рапорт за пенсиониране от началника на групата за охрана във полицейското Второ РПУ, където са работили двамата самоубили се полицаи, съобщи още министър Петков.

Рапортът ще бъде уважен и ще влезе в сила от 28 февруари. Като причини за уважение на иска вътрешният министър посочи известно напрежение между началника и служителите в групата, която той ръководи. Напрежението е породено от неговата непохватност като ръководител и от неспособността в разпределянето на задачите на служителите, коментира вътрешният министър.

Във Второ РПУ Плевен със служителите ще продължат да работят психолози, защото там има и други проблеми, допълни Румен Петков. На журналистически въпрос има ли трети опит за самоубийство на служител от същото РПУ както публикуваха някои медии, министърът отказа коментар.