Шефът на полицията обеща МВР да реже „до корен” предателите
Шефът на полицията обеща МВР да реже „до корен” предателите / Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

„Всеки, който се опитва да предаде Министерството на вътрешните работи, няма място в него и ще бъде отстранен”, заяви директорът на Националната служба „Полиция” главен комисар Красимир Петров по повод служителя от администрацията на ОДП-Бургас, който бе уличен в изнасяне на класифицирана информация на престъпни групи.

„Веднага е извършена проверка, по която са събрани достатъчно доказателства, уличаващи го в това престъпление”, каза Петров. Той бе категоричен, че стратегията на министерството ще бъде „да реже до корен предателите”.

Гл. комисар Красимир Петров подписа с посланика на Швейцария у нас Томас Фелер споразумение за сътрудничество и финансиране от Швейцарската конфедерация. Целта е да се подобри ефективността на МВР в борбата с организираната престъпност и тероризма и осигуряване на по-спокоен живот за българите. Петров уточни, че идеята за съкращение на ненужни служители от администрацията е за осигуряване на повече полицаи, които ще работят на улицата срещу престъпността във всичките й форми.

Гл. комисар Красимир Петров отказа коментар по случая с отвлечената съпруга на Ангел Бончев Камелия.