Шефът на НСлС е изнудвал Корнелия Нинова
Шефът на НСлС е изнудвал Корнелия Нинова / снимка: Sofia Photo Agency/ Надя Коцева
Уволненият заместник-министър на икономиката Корнелия Нинова обяви, че има доказателства за изнудването й от директора на Националната следствена служба Ангел Александров и ще ги представи на прокуратурата.

Тя, както и двете отстранени следователки Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева, са разпитвани за скандала в Софийската градска прокуратура.

Три дни след началото на скандала Корнелия Нинова е уведомила премиера Сергей Станишев и министъра на икономиката Румен Овчаров, че иска да се оттегли от поста, защото смята, че всеки човек от правителството, замесен в такъв случай, трябва да се оттегли, за да не бъде обвинени в манипулация.

Скандалът, според Нинова, излезе извън рамките на правото, защото не се търсят доказателства, а се опитва да се манипулира процесът.

Корнелия Нинова заяви, че познава бизнесмена Красимир Георгиев от осем месеца, разговаряла е неформално с него по време на бизнес делегация. Нинова обаче отказа да коментира каквито и да било факти по проверката – за SMS-ите, разменени между нея и Красимир Георгиев, и за „черните каси”.

Нинова заяви обаче, че има доказателства за изнудването й от Ангел Александров, за които не е говорила пред медиите и е ги представила пред прокуратурата. Тя каза още, че снимките, за които Ангел Александров твърди, са лъжа, че няма такива снимки и че директорът на Националната следствена служба си измисля.

До момента прокурорът Иванка Трифонова е разпитала следовател Зоя Иванова, която даде показания повече от три часа, аслед това бе разпитана и другата следователка – Таня Шарланджиева.