Шефът на НА „Пътна инфраструктура” подал оставка
Шефът на НА „Пътна инфраструктура” подал оставка / netinfo
Изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Димитър Иванов подаде оставка пред премиера тази сутрин. Мотивите за нея ще бъдат оповестени след приемането й, съобщиха от пътното ведомството.

От пътната агенция уточняват, че предстои Димитър Иванов да представи пълен отчет за работата си от заемането на поста в началото на лятото. Наскоро премиерът Сергей Сатнишев поиска от вицепермиера Меглена Плугчиева доклад за работата на агенцията по управлението на евросредствата, предвидени за пътища. Самата Плугчиева докладва за открити слабости и беше решено екип от заместник-министри на транспорта, финансите и регионалното развитие да осъществяват ежеседмичен контрол върху ведомството.

През тази седмица вицепремиерът оповести, че има опасност Европейската комисия да ни санкционира, като спре средствата за инфраструктура от Кохезионния фонд и от Фонда за регионално развитие.

В началото на октомври Димитър Иванов докладва пред парламентарната комисия по транспорт, че в Националната агенция цари пълен хаос, защото 325 млн. лв. не достигат за подготовката на пътищата за зимния сезон. В същото време стана ясно, че агенцията е изтеглила 21 проекта за ремонти по ОП „Регионално развитие" заради нарушения в процедурите. По думите на Иванов от предишното ръководство са били подписвани договори с фирми, без да са осигурени парите за тях.