Шефът на Комисията „Петканов” не е получавал заплахи
Шефът на Комисията „Петканов” не е получавал заплахи / netinfo

В министерството на вътрешните работи няма информация председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобити имоти професор Кушлев да е получавал заплахи, съобщи вътрешният министър Румен Петков.

По-рано проф. Стоян Кушлев заяви, че е получавал заплахи за живота си от човек, чиито имоти са запорирани от комисията.

Министър Румен Петков каза още, че професор Кушлев дори не го е потърсил и лично за да го уведоми за евентуалната заплаха. Вътрешният министър определи като инсинуация и информацията, че МВР е оказвало натиск върху ръководството на завода в Кремиковци, за да приеме балите с отпадъци.

Румен Петков заяви, че в МВР е получена писмена информация от Кремиковци, че за тях извозването на боклука е неприемливо от гледна точка на първоначалните разговори и условията, които те са поставили. Министърът уточни, че не знае за какви условия става дума, защото е бил в чужбина.

Според тази информация освен това извозването на балите на площадката на Кремиковци е незаконно, защото не е спазена процедурата и няма становище от Министерство на околната среда и водите. Тези действия са ярък пример на беззаконие и спекулация с един тежък проблем, добави Петков и каза още, че да се говори, че МВР е оказвало натиск е смешно.