Шефът на ГДБОП омерзен от скандала със заместника му
Шефът на ГДБОП омерзен от скандала със заместника му / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Началникът на ГДБОП главен комисар Кирил Георгиев заяви, че е омерзен от случая с неговия заместник Иван Иванов, който беше арестуван по обвинения за престъпления по служба.

Георгиев каза още, че бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов не му е казал за подозренията си по повод Иван Иванов. Шефът на ГДБОП каза обаче, че ще коментира повече, когато види, че заместникът му бъде осъден и уличен.

Кирил Георгиев добави, че не е разполагал нито със справката срещу Иван Иванов, нито е имал информация за връзките му с хора от сивата икономика. Главен комисар Георгиев каза още, че не той е назначил Иван Иванов, а Иван Иванов е назначен от ръководството на МВР.

Според директора на ГДБОП въпреки скандала службата работи, а ударите срещу дирекцията вероятно имат за цел да я отслабят. Кирил Георгиев обаче заяви, че това е единствената служба в МВР, която в момента работи ефективно.

Ето как коментира случая комисар Кирил Геориев:

Не съм имал данни, аз дори не съм видял още тези материали, които ги има във Военна прокуратура. В момента се извършва проверка, има следствено дело, има повдигнати обвинения и не е коректно аз да коментирам дали е правилно или не е правилно. Вътрешно се чувствам доста унизен, омерзен от това. Но когато има образувано следствено дело или когато възникне скандал, той преминава през няколко етапа: първата фаза е говоренето, следва образуване на следствено дело и внасяне в съда, там вече се доказват нещата, и накрая се произнасят съдът. Бих направил коментар едва когато видя, че съдът се е произнесъл и лицето е вкарано в затвора. За първи път ми се случва да се извършва обиск в тази дирекция и на който аз присъствах. Но и не забравяйте, че аз не назначавам хора, те се назначават от ръководството на МВР. В тази служба работят около 300 човека, не бих могъл да кажа, че тези 300 човека са боклуци, престъпници или предатели.