Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка
Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка
70709
Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка
  • Шефът на Фонда за лечение на деца няма да подаде оставка

Отново се правят недопустими внушения за работата на Фонда за лечение на деца, обяви директорът на фонда д-р Ива Станкова на извънреден брифинг по повод недоволството на родителите на болни деца.

Според д-р Станкова отрицателното отношение към поверената й институция е провокирано от политически привкус и лични отношения. Станкова е категорична, че думата „забавяне” трябва да бъде забравена, тъй като такова в работата на фонда нямало.

10-годишната Еми, която по думите на баща си чака от края на миналата година решение за лечение в чужбина, е била лекувана в Германия, потвърди и директорът на фонда. Проблемът е, че Немското дружество по офталмология изпратило становище, според което медицинските практики, използвани от лекуващия момиченцето, били експериментални и ефектът от тях бил спорен. Затова се наложило досиетата на всички българчета, изпратени при въпросния специалист, да бъдат преразгледани.

Четиригодишният Кирчо, чиято майка също сигнализира за забавяне на работата на фонда, пък бил изпратен в столичната болница „Св. Иван Рилски”. От ръководството на фонда са категорични, че проблемът при него се състои в недоверието на родителите му във възможностите на българските лекари.

Д-р Ива Станкова е категорична, че не би си подала оставката при никакви обстоятелства, тъй като няма вина за недоволството на родителите.