Шефът на ДАНС катастрофира, колата му засечена от краден автомобил
Шефът на ДАНС катастрофира, колата му засечена от краден автомобил / снимка: БГНЕС, архив
Шефът на ДАНС катастрофира, колата му засечена от краден автомобил
63309
Шефът на ДАНС катастрофира, колата му засечена от краден автомобил
  • Шефът на ДАНС катастрофира, колата му засечена от краден автомобил

Шефът на ДАНС Константин Казаков катастрофира тази сутрин в столицата.

След като информацията и подробностите около пътното произшествие бяха потвърдени от полицията, незабавно се появиха теории, че катастрофата, в която е участвал Казаков, всъщност било опит за атентат срещу него. Конспиративните теории обаче бяха опровергани освен от СДВР, и от президента Росен Плевнелиев, който обясни, че Казаков е добре и е в командировка.

В ранните часове на днешния ден катастрофа в района на НДК предизвика суматоха и сериозни задръствания на движението на кръстовището на булевардите „България” и „Черни връх”. Оказа се, че в една от пострадалите коли се возел шефа на ДАНС Константин Казаков.

Освен служебното „Пежо” на агенцията, при инцидента е пострадал и бял джип „Ленд Роувър”, чийто шофьор незабавно напуснал мястото на произшествието, прекачвайки се в друг автомобил в близост. Екшън сцената се разиграва минути преди екипите на КАТ да пристигнат на мястото. По-късно стана ясно, че „Роувър”-ът е бил току що откраднат, а от полицията все още издирват шофьора. 

„Това е обикновено ПТП. Нямаме никакви съмнения или притеснения за нещо повече”, пък коментира по случая и държавния глава Росен Плевнелиев. Той обясни, че е получил съобщение лично от председателя на ДАНС Константин Казаков, в което той казва, че е добре, и че е в командировка.

От ДАНС също излязоха с официално съобщение за инцидента. „При инцидента няма пострадали служители на ДАНС. Компетентните органи извършват необходимите действия за установяване на конкретните обстоятелства около произшествието, в това число документиране на нанесените материални щети. Председателят на ДАНС изпълнява служебните си ангажименти съгласно планираната си програма”, посочват в разпространения текст от службата.