„Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живет в страх, защото някой се подиграва със ситуацията. Който иска, да си протестира".Така председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се обърна към всички негови колеги в ефира на „Здравей, България".

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ше работи добре", категоричен е Маджаров. И допълни, че от БЛС категорично подкрепят предложените мерки от министъра на здравеопазването. 

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. .Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета", поясни той.

"Утре ще дадем пресконференция. Преди над месец и половина чухме решението на МС, че ще тестват с PCR тестове личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава до сега нищо не се промени", каза още Маджаров.

Той бе категоричен, че здравният министър не е виновен за случващото се, както и че няма направления за безплатни тестове за пациентите, а отговорността е в НЗОК.

Целия разговор гледайте във видеото